Start / Zonnepanelen informatie

Zonnepanelen informatie

Denkt u na over de aankoop van zonnepanelen? Zonnepanelen bestaan uit  zonnecellen, die zonlicht opvangen wat zij omzetten naar elektrische energie. Zonnepanelen produceren gelijkstroom, die via een omvormer kunt omzetten naar wisselstroom, zodat deze in uw huis gebruikt kan worden door elektrische apparaten. Daarnaast is er een mogelijkheid om de extra energie die je opwekt met zonnepanelen terug te leveren aan het stroomnet. Dit wordt ook wel salderen genoemd. Het is erg belangrijk om u goed te laten informeren als u overweegt om zonnepanelen te kopen. Er zijn veel zonnepanelen installateurs en het verschil in service is enorm. Bovendien is het ene merk zonnepaneel het andere niet. Verder kun je van tijd tot tijd gebruik maken van interessante subsidies.

Op deze website vind je informatie en nieuws over zonnepanelen en kunt u tevens in contact komen met diverse erkende installateurs. Vergelijk het aanbod en de tarieven door zonnepanelen offertes aan te vragen.

Zonnepanelen informatie

Wat zijn zonnepanelen nu eigenlijk?

Zonnepanelen bieden u mogelijkheid het licht van de zon op te vangen en dit om te zetten naar stroom. De opgewekte energie kunt u vervolgens gebruiken om de was te doen, uw televisie in te schakelen, uw elektrische auto op te laden, of u kunt het terugleveren aan uw energieleverancier. Er zijn diverse typen Zonnepanelen vergelijker. De meest voorkomende zijn Monokristallijn zonnepanelen. Deze panelen beschikken over zonnecellen die netjes zijn uitgelijnd en zwart van kleur. Poly kristallijn zonnepanelen zijn gebaseerd op beproefde techniek. Deze zonnepanelen zijn iets meer blauw van kleur. Als laatste zijn er nog dunne film zonnepanelen. Het rendement van deze panelen qua oppervlakte is iets lager, maar het netto rendement ( prijs / opbrengst verhouding ) is juist hoger en daarnaast zijn de panelen ook esthetisch mooier.

Zonnepanelen voor- en nadelen

Zonnepanelen bieden meer voor dan en nadelen, waardoor het verstandig is die goed tegen elkaar af te wegen. Wat vind uw buurman bijvoorbeeld van de aanblik van een woning met zonnepanelen op het dak?. Daarnaast is het van belang om te checken dat u niet in beschermd dorpsgezicht woont. Als u besluit om zonnepanelen te kopen is het verstandig om uzelf goed te laten informeren door een specialist die weet wat er allemaal bij komt kijken. Een goede start hiervoor is de website van Zonnekeur. De zonnekeur aangesloten installateurs zijn thuis in hun vakgebied waarmee u verzekerd bent van een goede aankoop. U kunt ook de opbrengst berekenen om na te gaan hoe lang het duurt totdat de zonnepanelen net zoveel hebben opgebracht als dat u ervoor heeft betaald.

Offertes voor zonnepanelen (informatie)

Wist je dat zonnepanelen steeds interessanter worden voor huiseigenaren nu de prijs van gedaald is? Vraag vrijblijvend offertes aan bij zonnepanelen installateurs uit uw regio en bespaar aanzienlijk op je energienota! Ga daarom direct naar onze offertes zonnepanelen pagina.

Zonnepanelen subsidie informatie

De subsidie voor zonnepanelen bedroeg in 2013 ongeveer 30 miljoen euro. Je kunt tot €650 van het totaalbedrag (exclusief de kosten voor installatie) voor het laten plaatsen van een zonnepanelen systeem gesubsidieerd krijgen. In 2014 is er helaas geen subsidie voor zonnepanelen. Lees meer over dit onderwerp op pagina zonnepanelen subsidie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *